Kan ik dit spel ook spelen bij nieuwjaar of een ander moment van het jaar?

Dat kan zeker.  Het verhaal speelt zich af op kerstavond maar verder is er geen link met Kerst.  De raadsels, opdrachten en zoektocht hebben geen link met kerstmis. Je kan het spel dus perfect spelen op elke avond van het jaar.

Wat moet ik verwachten van dit spel?

Verwacht je aan een avond vol raadsels, en allerlei plotwendingen.  

Het spel bestaat uit twee delen, enerzijds moet je proberen de locatie te verlaten om tijdig op het kerstfeest te geraken, anderzijds wil je graag meewerken aan het ontmaskeren van de dader. 

De organisator zal jou tijdig de nodige instructies via email versturen.  Jullie zullen enkele documenten moeten afdrukken.  Het is belangrijk dat jullie de print-instructies nauwgezet opvolgen. 

De organisator zal ook een online vergaderverzoek bezorgen voor de avond zelf.

Jullie zijn allemaal een personage in het verhaal.  Samen met jouw partner ga je de uitdaging aan om Kerst te redden.  Hiervoor zal je verschillende raadsels moeten oplossen en zal je af en toe de hulp moeten inroepen van jouw medespelers.  Je zal jouw beste speurtalent moeten  boven halen om te kunnen achterhalen wie nu de oorzaak is van de duisternis in de stad.

Jij en jouw partner zitten vast in het café "Den Schelen Otter", de winkel "BatBoutique" of het Chemisch bedrijf "ChemiBat".   Let wel, in het verhaal vormen jullie niet per se een koppel.    Verschillende obstakels verhinderen jou de weg naar buiten.  Wanneer jullie eindelijk de uitweg gevonden hebben, zullen jullie in een overlegronde proberen te achterhalen wie de dader is. 

Hoelang op voorhand moet ik het spel bestellen?

Wij raden aan om minstens een week op voorhand het spel te bestellen. Dit zorgt ervoor dat de medespelers zich ook kunnen voorbereiden op het spel. Onze ervaring leert dat dit de spelervaring bevordert. Indien je echter de volgende dag of zelfs de dag zelf nog wilt spelen, zal dit ook nog gaan. Gelieve dit dan bij de bestelling te vermelden. Het enige waar je rekening mee dient te houden is dat iedereen voldoende tijd nodig heeft om de documenten af te drukken.

Ik ben organisator. Wat wordt er juist van mij verwacht?

Als organisator ben jij degene die het spel bestelt.  Na betaling ontvang je het eerste deel van het spel in jouw mailbox, enkele dagen later volgt het tweede deel.  Eén van deze documenten bevat de spelinstructies voor de organisator.  Het is belangrijk dat je deze zorgvuldig leest vooraleer je naar de andere documenten kijkt. Het is immers de bedoeling dat jij als organisator ook mee kan spelen. Je mag dan ook niet zomaar alle documenten openen en lezen!!

Er zal van jou verwacht worden dat je tijdig (minsten 1 week op voorhand) de juiste documenten aan jouw medespelers bezorgt. Geef jouw medespelers de juiste print-instructies mee.

Tijdens het spel zal je af en toe het spel moeten begeleiden.  Hiervoor worden je de nodige instructies bezorgd. Dit is zeer eenvoudig.

Ik ben organisator.  Kan ik ook meespelen met het spel?

Ja dat kan, het hele spel is zo ontworpen dat de organisator perfect kan meespelen. Let wel op dat je de instructies opvolgt en niet alle documenten al gaat lezen. 

Vanaf welke leeftijd kunnen kinderen meespelen?

Dit is afhankelijk van de aanwezigheid van volwassenen.   

Kinderen vanaf 16 jaar kunnen het spel spelen zonder volwassenen.  

Voor jongere kinderen is het spel te moeilijk.  Zij kunnen echter wel  meespelen met volwassenen.  Zij hebben dan geen eigen rol in het spel maar kunnen helpen met het oplossen van raadsels.   

Kan ik dit spel enkel op Kerstavond spelen?

Nee, je kan dit spel het hele jaar door spelen.  

Wij zijn met 2 koppel en 2 indivuele personen.  Kunnen wij ook het spel spelen?

Ja dat kan.  Het spel is gemaakt voor 6 personen, die per 2 samen zitten.  Dit kan fysiek maar dat kan ook virtueel.  Twee mensen die elk op een andere locatie zitten, kunnen dus een koppel vormen. Jullie zullen dan continu een online meeting moeten open houden. Dit betekent wel dat jullie de locatiebundel tweemaal moeten afdrukken, één voor op elke locatie.

Wij zijn met 5 personen.  Kunnen wij ook het spel spelen?

In theorie kan dit, de vijfde persoon moet dan wel twee personages zijn.  Wij raden dit echter af omdat deze persoon op te korte tijd veel informatie zal moeten verwerken

Hoelang duurt het spel?

De gemiddelde tijdsduur wordt op 1,5 à 2 uur ingeschat.  Afhankelijk van hoe jullie spelen, kan dit uiteraard langer of korter duren.

Wij zijn een koppel wonend in hetzelfde huis, zitten wij op aparte locaties?

Nee, als koppel zitten jullie samen aan een tafel. Jullie zitten samen vast in het café, de winkel  of bedrijf.  Let wel, de personages die jullie toegedeeld krijgen vormen niet steeds een koppel in het verhaal.